Meer dan 45 jaar ervaring
Vaste chauffeurs en routes
Snelle & persoonlijke service
HSB Haaften

Ben je al klant van HSB? Je kunt niet meer inloggen met je oude wachtwoord, wél met jouw eigen e-mailadres. Klik op ‘wachtwoord vergeten’ om een nieuw wachtwoord aan te vragen.   

Momenteel is er een storing bij het ophalen van klantprijzen. Mocht het niet lukken om online te bestellen, dan nemen wij jouw bestelling graag telefonisch (0418-55 68 68) of per e-mail (info@hsb-haaften.nl) in behandeling.

Onze excuses voor het ongemak. We werken eraan om dit zo snel mogelijk op te lossen!

Terrasseizoen bij Bij de Buren Venlo

Terrasseizoen bij Bij de Buren Venlo

Het terrasseizoen komt er aan! Dit betekent dat je jouw visitekaartje weer klaar kunt maken voor een periode van cocktails, biertjes en hopelijk zonnige dagen. We spraken twee horecagelegenheden over hoe zij zich voorbereiden op het terrasseizoen. In dit artikel is dat Bij de Buren in Venlo.

Kun je iets over Bij de Buren vertellen?
Sjuul: “Vanaf vorig jaar zijn wij, Sjuul Smits, Mitchel van Hugten en Hidde Verhagen de nieuwe eigenaren van Bij de Buren in Venlo. We hebben alle drie veel ervaring opgedaan in de horeca. Onze passie ligt bij goede horeca, zoals Bij de Buren, waar je terecht kunt voor tapas, lunch en een gezellige sfeer.”

Waar staat Bij de Buren om bekend?
“Ik denk dat we bekend staan om ons gevarieerde aanbod. We proberen eigenlijk het voorjaar en najaar altijd een nieuwe kaart te hebben, zowel op het gebied van drank als eten. Dan hebben we nog een leuk bord met specials, daarop staan gerechten die om de twee, drie weken veranderen. Mensen vinden het leuk om bij ons steeds opnieuw verrast te worden.”

Is het terras het gehele jaar door hetzelfde?
“Het terras komt bij ons vanaf april tevoorschijn en blijft tot ongeveer begin oktober staan. Daarna wordt het opgeruimd.”

Hoe bereid je je voor op het terrasseizoen?
“We hebben natuurlijk al meerdere jaren gedraaid waardoor we weten waar we aan toe zijn. Het terras wordt weer netjes gemaakt, afgespoten, de tafels worden gelakt en de banken geverfd. Hier en daar komt een plantje te staan. Qua opstelling is het wel jaarlijks hetzelfde. We weten wat we kwijt kunnen en bovendien ook wat we mogen van de gemeente. Ook qua voorraad weten we wel waar we aan toe zijn. Elke dag wordt er bij ons geleverd en gelijk verwerkt, alles wordt dagelijks vers gemaakt.”


Hoe ga je om met topdrukte op het terras?
“We proberen altijd wel een planning te maken van een maand van tevoren zodat het personeel precies weet waar het aan toe is. We hebben mensen in dienst die horecaervaring hebben. Dat is fijn omdat ze daardoor ook weten wat ze moeten doen.”

Waar moet een goed terras aan voldoen?

“Overzicht is belangrijk. Je moet in het zicht van de mensen zijn. Het liefst hebben we standaard een of twee personeelsleden in de buurt wanneer er vragen zijn. Ons terras is dan ook redelijk compact, geen bochtjes of afgelegen tafeltjes. Niets is vervelender dan lang moeten wachten of niet gezien worden door het personeel.”

Wat zijn hardlopers op het terras?
“Mensen kiezen graag het menu van de chef zodat ze verrast worden. Ze vinden het leuk om met hun gezelschap te kunnen blijven praten en steeds iets lekkers op tafel krijgen. Wijn wordt heel veel gedronken, speciaalbier en cocktails ook zeker. Mocktails zijn nu ook populair, daar spelen we ook op in.”

Is de lange terrasavond een vervanging van het op stap gaan?
“Of het een vervanging is, is lastig te zeggen. Jongeren kiezen wel vaak voor een drankje na etenstijd, zeker in de zomer. Wij spelen dus zeker in op de ‘borreltijd’. Bij ons zijn het echter niet alleen jongeren, het publiek is heel divers. Mensen van 70 of 80 komen ook bij ons.”

Hoe reageren de klanten op jullie terras?
“Ze zeggen wel eens dat het ze een vakantiegevoel geeft. We zitten naast de kerk en met warme dagen kunnen de mensen ook lekker in de schaduw zitten. We zijn echt onderdeel van het leukste straatje van Venlo.”

Heb je (terras)tips voor andere ondernemers?
“Iedereen werkt op z’n eigen manier natuurlijk. Maar om rekening te houden met een overzichtelijk terras is voor iedere ondernemer toch wel belangrijk.”


Benieuwd geworden naar Bij de Buren en het leukste straatje van Venlo? Klik hier om naar de website van Bij de Buren te gaan.

Meer lezen zoals dit artikel? Klik hier. Op deze pagina kun je ook het gesprek over het terras van Echica terugvinden.