Meer dan 45 jaar ervaring
Vaste chauffeurs en routes
Snelle & persoonlijke service
HSB Haaften

Ben je al klant van HSB? Je kunt niet meer inloggen met je oude wachtwoord, wél met jouw eigen e-mailadres. Klik op ‘wachtwoord vergeten’ om een nieuw wachtwoord aan te vragen. 

Nationale pannenkoekendag 2025: inspiratie!

Nationale pannenkoekendag 2025: inspiratie!

Vrijdag 4 april is het nationale pannenkoekendag. Dit is de perfecte gelegenheid om jouw gasten te verrassen en in te haken met unieke pannenkoekcreaties! Ook heel geschikt om als tijdelijke special op jouw menukaart te plaatsen.

Nationale pannenkoekendag bestaat al sinds 2007. In 2025 vieren we dus alweer de 18e editie. Het is een initiatief van Nederlandse bedrijven en de insteek is om kinderen pannenkoeken te laten bakken op basisscholen. Deze pannenkoeken worden bijvoorbeeld doorgegeven aan ouderen in een zorginstelling. Natuurlijk kun je als horecaondernemer ook je eigen invulling geven aan nationale pannenkoekendag. Zo kun je bijvoorbeeld de tweede pannenkoek met korting aanbieden wanneer je samen met opa of oma komt eten.

We hebben drie gemakkelijke desserts gemaakt met de toppings en decoraties die in het assortiment van HSB te vinden zijn. Met weinig ingrediënten kun je al een super lekkere special maken van je pannenkoek.

1. Appel-kaneel pannenkoek met ijs

Een warme, klassieke combinatie die perfect aansluit bij de seizoenssmaken. Dit is een favoriet die eigenlijk iedereen wel lust!

Ingrediënten:

  • Verse pannenkoeken
  • 1 appel (geschild en in partjes gesneden)
  • 1 tl kaneelpoeder
  • Stroop of topping naar keuze
  • Bolletje vanille-ijs of softijs
  • Slagroom
  • Poedersuiker ter decoratie

Bereiding:

  1. Verhit een koekenpan en bak de appelpartjes kort met kaneel en suiker tot ze zacht en gekarameliseerd zijn. Heb je geen pan of warmtebron? De appelpartjes zijn ook koud erg lekker met een beetje kaneelpoeder.

  2. Serveer de warme appelpartjes naast een of twee versgebakken pannenkoek(en). Rol je pannenkoeken op en schenk hier topping of stroop overheen.

  3. Bestrooi met poedersuiker en voeg een bolletje vanille-ijs toe voor een verfijnde presentatie.


2. Mini pannenkoeken met aardbeien en rood fruit topping

Een feestelijke optie die ideaal is als dessert of zoete lunchspecial. Door kleine pannenkoeken te maken, is dit ook geschikt voor kinderen of kleine eters. 

Ingrediënten:

  • Mini pannenkoekjes
  • Verse aardbeien (in parten of plakjes gesneden)
  • Rood fruit topping van NIC
  • Poedersuiker
  • Slagroom
  • Bolletje ijs naar keuze of softijs

Bereiding:

  1. Bak kleine pannenkoekjes en presenteer ze als een aantrekkelijke stapel of langs elkaar op een rijtje. Kies voor een mooi langwerpig bord.

  2. Garneer met aardbei en rood fruit topping van NIC.

  3. Bestrooi met poedersuiker en serveer met een toef slagroom en een bolletje ijs.

3. Chocolade-karamel pannenkoek met crunchy chocolade decoratie

Een onweerstaanbare traktatie voor de echte zoetekauw!

Ingrediënten:

  • Verse pannenkoeken
  • Chocolade topping van NIC
  • Karamel topping van NIC
  • Poedersuiker
  • Vanille, chocolade of stracciatella ijs
  • Slagroom
  • Crunchy chocolade decoraties, bijvoorbeeld Lion stukjes, KitKat stukjes en/of caramelblokjes

Bereiding:

  1. Besprenkel een warme pannenkoek met chocolade en karamel topping van NIC.

  2. Bestrooi met poedersuiker en voeg de crunchy chocolade decoraties toe voor extra bite.

  3. Serveer met ijs en slagroom voor een luxe uitstraling.

Maak van nationale pannenkoekendag een smakelijk succes in jouw zaak! Welke creatie voeg jij toe aan je menukaart?