Meer dan 45 jaar ervaring
Vaste chauffeurs en routes
Snelle & persoonlijke service
HSB Haaften

Ben je al klant van HSB? Je kunt niet meer inloggen met je oude wachtwoord, wél met jouw eigen e-mailadres. Klik op ‘wachtwoord vergeten’ om een nieuw wachtwoord aan te vragen.   

IJstrends 2024

IJstrends 2024

Het ijsseizoen staat voor de deur: een mooi moment om een blik te werpen op de nieuwste trends voor 2024. We spraken met Marcel van Doesburg van NIC Nederland over softijstrends en over het ontwikkelen van nieuwe producten. Waar haalt NIC inspiratie vandaan? Je leest het in dit artikel.

IJstrends 2024 - 1(20)

Zijn er ijstrends voor 2024?
“Wat je ziet is dat onderscheid en beleving een steeds grotere rol gaan spelen. Met eenvoudige handelingen toch een creatie maken die anders is dan het gebruikelijke. Maar daarnaast speelt verandering in wetgeving ook een grotere rol, door bijvoorbeeld de SUP-wetgeving zien we dat klanten meer behoefte hebben aan inspiratie van softijs in glaswerk of in een eetbare oublie cup.”

Zie je over het algemeen trends op het gebied van decoratie/toppings, of andere (wafels, o.i.d)?

"Toppings en garneringen worden steeds belangrijker, zeker bij softijs. Over het algemeen wordt er namelijk vooral vanille softijs aangeboden en toppings en garneringen zijn de elementen die smaak en structuur toevoegen. Ook zie je een trend zoet gecombineerd met hartig. Een paar jaar geleden zag je dit terug met gezouten karamel en nu bijvoorbeeld ook de combinatie met bijvoorbeeld pretzels (zout en krokant) en de spicy orange topping (licht pittig). Ook worden de smaken wat 'luxer' zodat er een lichte beweging naar de meer restaurantsector gaande is. Denk bijvoorbeeld aan lemon curd topping, maar ook amaretti crunch en meringue."

Hoe kun je als ijssalon of cafetaria meedoen in de trends, als je bijvoorbeeld weinig tijd of personeelswisselingen hebt?
“Door juist de combinaties te zoeken met producten. Hierbij kun je natuurlijk gebruik maken van kant-en-klaar producten maar ook eigen gemaakte producten. Maak je assortiment niet te breed, maar wel onderscheidend. Hierdoor leren medewerkers snel maar is er ook voor de klant overzicht. Hij kan snel zijn keuze maken maar heeft een reden om naar jou terug te keren, want wat jij aanbiedt heeft een ander niet.”

Hoe houdt NIC zich bezig met ijstrends, en hoe worden de nieuwe producten bepaald?
“Vooral door goed om ons heen te kijken. Dat kan online zijn en op social media, maar eigenlijk door onze ogen open te houden in alle facetten van food en horeca. Alles kan een inspiratie zijn. Maar soms haal je ook inspiratie uit hele andere zaken, zo was het 'mister potatohead' speelgoed uit de jaren 80 onze inspiratie voor de Funny Face elementen. Ook als collega’s inspireren we elkaar. Onze creatief adviseur, Carin Jagt, geeft veel creatieve workshops aan onze klanten. Zij ziet in bijna alles een toepassing met of voor softijs. Maar onze klanten inspireren ons op hun beurt ook weer.”

IJstrends 2024 - 2(24) IJstrends 2024 - 3(16)


Kun je iets vertellen over de nieuwe garneringen van NIC (amaretti crunch en meringue drops), waarom deze smaken en hoe kun je deze het beste inzetten?
"Hiermee richten we ons meer op de restaurantsector zonder onze huidige klanten uit het oog te verliezen, maar ook echt op onderscheidend vermogen. Amaretti is namelijk gebaseerd op het Italiaanse amandelkoekje en daarmee echt wat exclusiever. Maar meringue is juist weer heel erg populair onder de jeugd en jongvolwassenen en heeft een hele aangename textuur in combinatie met softijs. Maar doordat de mix meerdere kleuren heeft met ieder hun eigen smaak is het ook weer een luxeproduct."

Kun je iets vertellen over de nieuwe toppings van NIC (spicy orange en rood fruit), waarom deze smaken en hoe kun je deze het beste inzetten?

“Met spicy orange spelen we in op de trend van hartig gecombineerd met zoet. Rood fruit is ook een populaire smaak, helemaal van nu. De nieuwe garneringen en toppings laten zich ook uitstekend met elkaar combineren. Zo zijn de meringue drops heel lekker in combinatie met de rood fruit topping. De amareti crunch kun je dan weer goed combineren met de spicy orange of pistache topping."

Welke nieuwe producten zijn favoriet bij NIC?
“Voor ons is de spicy orange topping favoriet. Heerlijk fris met een beetje pit. En als je hem combineert met het zoete kruide Lotus Biscoff® crunch is het helemaal top.”

Bekijk hier de nieuwe spicy orange topping en hier de nieuwe rood fruit topping.

Beginnen met softijs?
Wist je al dat je veel rendement met softijs kunt bepalen ten opzichte van schepijs? We adviseren je graag over hoe je maximaal rendement kunt behalen dankzij optimale luchtopslag. Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt.

IJstrends 2024 - 4(10)