Meer dan 45 jaar ervaring
Vaste chauffeurs en routes
Snelle & persoonlijke service
HSB Haaften

Ben je al klant van HSB? Je kunt niet meer inloggen met je oude wachtwoord, wél met jouw eigen e-mailadres. Klik op ‘wachtwoord vergeten’ om een nieuw wachtwoord aan te vragen. 

Bakwand onderhoud en schoonmaak: zo doe je dat

Bakwand onderhoud en schoonmaak: zo doe je dat

Een goed onderhouden bakwand is van essentieel belang voor een hygiënische keuken. De dagelijkse en periodieke schoonmaakroutine kan de levensduur van je bakwand verlengen. Onderhoud je bakwand als een professional en geniet van een schone, efficiënte keuken!

Verschillende schoonmaakroutines
Een nieuwe bakwand is een flinke investering waar je natuurlijk zuinig op wil zijn. Hoe schoner je de bakwand houdt, hoe langer je er van kunt genieten. Daarnaast is het ook prettig voor jou en je personeel om in een schone, opgeruimde omgeving te werken. De bakwand vereist verschillende schoonmaakroutines die we hebben opgedeeld in dagelijks, wekelijks, elk half jaar én jaarlijks.

Dagelijkse schoonmaakroutine voor de bakwand

Om een lange levensduur te garanderen is het belangrijk om elke dag een snelle, dagelijkse schoonmaakroutine aan te houden. Verwijder eerst kruimels en sausresten van de werkoppervlakken. Gebruik vervolgens een vochtige doek met Pure Keukenreiniger of een ontvettend schoonmaakmiddel, zoals de Pure Ontvetter, om de oppervlakken af te nemen.

Reinig de uitschepbak met Pure Ontvetter. Maak de bakplaat schoon aan het einde van de dag met heet water. De lekbak die de restanten opvangt kun je in de vaatwasser plaatsen. De bain marie en sausbakken hebben mogelijk wat extra reiniging nodig. Is er kalkafzetting? Verwijder dit met azijn.

Wekelijkse schoonmaakroutine voor de bakwand
Voor de wekelijkse reiniging is het aan te raden om een filterbeurt of olieverversing te doen. Gebruik hiervoor meetapparatuur om de TPM-waarde te meten. Na het verwijderen van de olie kunnen hardnekkige resten met een vochtige doek, staalborstel of pannensponsje verwijderd worden.

Reinig de filters van de afzuigkap meerdere keren per week in de vaatwasser om ophoping van vet en vuil te voorkomen. Wanneer er sprake is van hardnekkig vuil kun je de roosters vooraf insprayen met Pure Ontvetter. Maak na het verwijderen van de roosters ook de ruimte achter de roosters schoon met een vochtige doek met ontvettend schoonmaakmiddel.

Bij het vervangen van saus wordt aangeraden de sauspomp grondig te reinigen met Pure Keukenreiniger en water. Koppel alle onderdelen los, reinig en spoel met schoon water. Voor een mooie glans kan de bakwand wekelijks worden voorzien van een verzorgende laag Pure Cleaning RVS olie.

Optioneel voor ieder half jaar
Optioneel is het uitkoken van de frituurketels met soda. Dit is aanbevolen om eens per half jaar te doen. Het standaardprogramma van een half uur is gebruikelijk. Voer het afvalwater af naar de vetput of vetafscheider.

Jaarlijkse schoonmaak: binnenkant afzuigkap
Het jaarlijks schoonmaken van de binnenkant van de afzuigkap is een tijdrovende klus. Wel is het zeer belangrijk dit bij te houden, onder andere om brandgevaar te voorkomen. Voor deze klus, die het beste buiten de openingstijden kan plaatsvinden, kan ook een professioneel bedrijf worden ingeschakeld.

HSB: VOOR JOUW NIEUWE BAKWAND EN SCHOONMAAKPRODUCTEN

Bij HSB zijn we trots op onze ervaring in foodservice en onze toewijding aan het leveren van hoogwaardige producten. We begrijpen de passie en toewijding die nodig is om een praktische horecakeuken samen te stellen. Wij nemen het gehele proces graag voor jou uit handen. Onze specialisten vertellen je er graag meer over.

NOG GEEN KLANT BIJ HSB?

Vraag gemakkelijk een klantaccount aan en maak kennis met het veelzijdige aanbod in onze webshop.