Jammo Já Beesd
Giovanna Di Lauro:
“We zijn ons restaurant begonnen in een klein pand aan de Voorstraat. De keuken was klein en verouderd en eigenlijk niet geschikt als restaurantkeuken. We konden het naastgelegen huis kopen en daarmee het restaurant flink vergroten. In 2019 hebben we het restaurant en de keuken grondig verbouwd en vernieuwd. Jammo Já was daarvoor een kleine twee maanden gesloten.
HSB heeft de complete keuken geleverd. Over de indeling en de apparatuur hebben we vaak samen gesproken. Onze keuken is echt maatwerk geworden. Salvatore is een gepassioneerde kok en haalt iedere dag verse producten. Daardoor hebben wij geen grote vriezer nodig. Het enige dat daarin ligt, is limoncello. Daarnaast heeft onze keuken een aparte warmhoudplaat voor de tomatensaus, een pastakoker en een grill voor vlees en vis.
Fijn is dat HSB meedacht over de indeling van de keuken. We hebben bijvoorbeeld de vaatwasser buiten het zicht geplaatst, terwijl gasten Salvatore wel kunnen zien koken en uitserveren. Bovendien heeft onze keuken een flinke werkbank voor de antipasti. Over de bar en de apparatuur heeft HSB ons ook geadviseerd. We hebben onder andere een aparte glazenwasser en een mooie wijnklimaatkast. Het enige dat niet van HSB komt, is onze koffiemachine. Die komt uit Italië. Maar dan wel weer mét Perfecto koffiebonen!”