Eetcafe 't Pumpke
Ooit een begrip als discotheek en snackbar is ’t Pumpke in Nistelrode nu een bourgondisch eetcafé. Gasten kunnen hier in huiselijke sfeer genieten van gerechten als ‘de Nisserois Brandrode Hamburger’ en spareribs volgens geheim recept van de koks. In 2020 is ’t Pumpke volledig verbouwd en gerenoveerd. HSB Grootkeukens realiseerde de nieuwe keuken, waarbij het grote kookeiland met een hijskraan naar binnen werd getakeld.
Ruud van Dijk:
‘We hebben een flinke verbouwing gehad van het eetcafé. Het hele restaurant, de bar, de keuken en de toiletten zijn vernieuwd en we lieten een deel aanbouwen. De keuken was 20 jaar oud, dus dat was hard nodig. Het was prettig alle punten te kunnen aanpakken waar je dagelijks tegenaan loopt. We hebben alles weggesloopt en konden dus blanco beginnen.
De eigenaren van ’t Pumpke hebben altijd al zaken gedaan met Gerard van den Heuvel sr. Het was dus vanzelfsprekend dat we HSB hierbij gingen betrekken. Wij weten precies hoe we willen werken in de keuken, dat hoef je ons niet uit te leggen. Vaak gaan keukenbouwers uit van andere voorbeelden die ze hebben gebouwd. Die vlieger gaat bij ons niet op, en dat deed HSB gelukkig ook niet.
Belangrijk is dat we met de keuken snel kunnen opschalen in capaciteit. We zijn van 85 naar 125 plaatsen gegaan. Met het stukje nieuwbouw waar we nog mee bezig zijn, komen er nog eens 60 plaatsen bij. Dat vraagt wat van onze ovens, frituur en koelopslag. HSB heeft ons geadviseerd over de voor- en nadelen van apparatuur. MKN bleek bijvoorbeeld heel energiezuinig. Voor ons maakte het merk niet uit: 180 graden is 180 graden. Maar de zuinigheid van de MKN-apparatuur scheelt ons wel heel veel. We zijn in Haaften in de showroom geweest, waar iemand van MKN uitleg gaf. De showroom vond ik heel fris, lekker ruim opgezet. Alles op tijd binnen krijgen was nog een heel gepuzzel. Uiteindelijk waren we precies op tijd klaar. Ik ben heel tevreden over de kwaliteit van de materialen. Alles sluit naadloos aan, en dat betekent heel gemakkelijk schoonmaken. Nu de nieuwe keuken klaar is en we weer open mogen na Corona zeggen wij: laat de gasten maar komen, wij zijn er klaar voor!’