De Thermiekbel
De Thermiekbel is een horecagelegenheid op het terrein van vliegveld Terlet. Terlet ligt vlakbij Arnhem op de Terletse heide en is een vliegveld uitsluitend bedoeld voor zweefvliegers. Vanuit het restaurant en vanaf het terras kijk je uit over de Veluwe en zie je bij goed vliegweer vliegtuigjes opstijgen en landen. Naast ontbijten, lunchen en dineren kun je bij de Thermiekbel ook terecht voor feesten en partijen en kun je ruimten huren voor zakelijke doeleinden.
Robin Hardeman:
‘Mijn kennismaking met HSB en Perfecto Caffé is een bijzondere. 1 april 2019 kreeg ik de sleutel van de Thermiekbel. Het gebouw was zwaar verouderd. De vorige eigenaar was ook een zweefvlieger. Het gebouw was meer een clubhuis dan een restaurant. 19 april was het Goede Vrijdag en wilde ik open zijn. In iets meer dan twee weken moest er heel veel gebeuren. Tijdens deze periode van klussen kwam Remco toevallig langs. We raakten aan de praat, Ik was op zoek naar een koffieleverancier. Inmiddels had ik al een gesprek met twee partijen gehad. Zelf heb ik jarenlang bij een koffieleverancier gewerkt, maar van Perfecto Caffé had ik nog nooit gehoord. Ik was dan ook best sceptisch. Maar, Remco heeft me weten te overtuigen. Hij kwam langs, we hebben een test gedaan. Ik was en ben tot op de dag van vandaag zeer te spreken over de melange en de uitstraling. We maakten een deal voor een jaar en ik kreeg een machine is bruikleen.’
‘Na opening was het direct druk bij de Thermiekbel. Het weer was prachtig. De vliegers, voor wie het weer en met name de warme lucht (thermiek) belangrijk is, waren er in grote getalen en fietsers maakten bij ons een tussenstop. Het eerste jaar draaide ik alleen. Richard, mijn huidige partner, zat in de bouw en heeft me geholpen tijdens de verbouwing. Omdat hij wat anders wilde, hielp hij tijdens het eerste jaar al achter de bar. Het restaurant liep goed en ik wilde het hele jaar open. Dat kon ik niet alleen. Richard en ik hebben een goede klik en vullen elkaar aan. We zijn na het eerste jaar samen verder gegaan.’
Na het eerste jaar opnieuw voor Perfecto Caffé gekozen
‘Zowel van klanten als van personeel kreeg ik veel positieve reacties op de koffie. Toch ben ik toen het jaarcontract met Perfecto Caffé afliep nog even rond gaan kijken. We besloten te blijven. Het contact is prettig en ik ben blij met de flexibiliteit qua levering, maar de echte doorslag heeft de smaak gegeven!’
‘We hebben in het restaurant een pistonmachine Rancilio Classe 5 USB 3-groeps met Lattiz (melkschuimer) staan en twee koffiemolens. Deze versie van Rancillio heeft geen knop die bij het bereiken van de juiste hoeveelheid warm water vanzelf stopt. Daar zou ik bij de aanschaf van een volgend apparaat op letten.’
‘Naast de koffiekopjes en de koffie nemen we ook de suikersticks, melkcupjes en de theelijn af van Perfecto. Alleen de koekjes niet altijd. We zijn bezig met het verduurzamen van onze bedrijfsvoering. Naast minder afval produceren, willen we meer biologisch en streekgebonden eten op de kaart zetten. Vlees van de boer uit de buurt, honing van de imker enzovoort.
De lockdown goed gebruikt
‘In september hebben we de bovenverdieping verbouwd. Je hebt hier een prachtig uitzicht. Deze ruimten kunnen we, na de Corona-periode, verhuren. Bedrijven kunnen hier bijvoorbeeld vergaderen en tussentijds of na afloop genieten van een lunch of diner. We hebben hier een extra koffiemachine voor aangeschaft, een volautomaat. Tot die tijd zetten we deze machine nog even beneden. We hebben de lockdown namelijk gebruikt voor het maken van een snackcorner (het is handig als je bedrijfspartner bouwervaring heeft). Deze gaat 1 maart open. Voor snacks, maar ook voor koffie.’
Ook een smaakvolle koffiebeleving voor jouw organisatie? Neem direct contact op met onze adviseurs van Perfecto Caffé.